top of page

Hey! Welkom op mijn blog Happy Friyay. Op dit kleine stukje internet heb ik zo'n 5200 volgers. Je kunt hier elke vrijdag (friyay!) een nieuw artikel verwachten. Heb je
vragen of opmerkingen? Je kunt altijd hier contact met me opnemen.

Stay connected

  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

⋆ Inspire: kurk aan je voeten ⋆

Hey! Trends komen en gaan. Net als de seizoenen. Dit seizoen zien we veel trends terug komen, we laten ons vooral door de seventies inspireren. Ook ecologisch materiaal begint een trend te worden en dat vinden we helemaal niet erg. Kurk is weer hip! Kurk is een licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik (wikipedia). Deze boom groeit in Zuid-Europa en Noord-Afrika. Heel fijn: voor het winnen van kurk worden de bomen niet gekapt, maar ontschorst. De schors groeit vanzelf weer aan wat een uniek fenomeen is. Dit oubollige imago maakt plaats voor hernieuwde liefde; de Stan Smith Adidas Luxe 'Cork' schoenen.


Duurzaam en minder belasting voor milieu Schoenen van kurk zijn ook nog eens een verantwoorde aankoop. Kurk is duurzaam, het kan tegen een stootje en is slijtvast. Kurk is een natuurlijk materiaal volledig recyclebaar. Dat betekent dat kurk feitelijk geen afval oplevert dus minder belasting voor het milieu.


Kurk is comfy. Schoenzolen van kurk zitten altijd heerlijk. Het materiaal heeft een unieke celstructuur, vergelijkbaar met die van een honingraat. Dat maakt het veerkrachtig en schokabsorberend. Een weetje; kurk keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Je schoenen zakken niet in. Dat betekent minder drukverlichting voor je voeten, gewrichten en rug. Geweldig toch?


Kurkzolen zijn niet nieuw

Kurkhakken heb je al eerder kunnen zijn bij zomerschoenen, zoals sleehakken en sandalen. TOMS heeft ook al plateaus met kurk uitgebracht. En denk eens aan de inmiddels weer populaire Birkenstocks, ook deze hebben een kurkzool. Ook de witte Stan Smith met kurkzool zijn even wat anders.


Wat vind jij van de Stan Smith 'kurkschoenen'?


bottom of page