top of page

Hey! Welkom op mijn blog Happy Friyay. Op dit kleine stukje internet heb ik zo'n 5200 volgers. Je kunt hier elke vrijdag (friyay!) een nieuw artikel verwachten. Heb je
vragen of opmerkingen? Je kunt altijd hier contact met me opnemen.

Stay connected

  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

⋆ 10 Tips om 100 te worden (Deel 1) ⋆

Hey! Iedereen heeft waarschijnlijk de wens om gezond oud te worden. Hier ben ik het helemaal mee eens, want wie wil er nu niet op een gezonde manier oud worden om van het mooie leven te kunnen genieten? Ondanks de grote wens om gezond oud te worden zie ik vandaag de dag de mensen om mij heen niet naar dit doel streven. Toch is het belangrijk om zo vroeg mogelijk ermee te beginnen als je (gezond) oud wilt worden. Oké, in dit artikel vind je tien tips die je misschien nog niet wist. Echter kan ik je niet garanderen dat je hierbij genoeg ondersteuning hebt om oud te worden, want je weet maar nooit wat er gaat gebeuren.

1. Honderd wordt normaal!

De gemiddelde levensverwachting in Nederland stijgt spectaculair. De helft van alle meisjes die nu worden geboren zal honderd jaar of ouder worden!

2. Soak up the sun!

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Bij een tekort kan het slikken van extra vitamine D je sterftekans met 7% verlagen.

3. Ga voor de broccoli!

Mensen die planten uit de mosterdfamilie eten (zoals broccoli of bloemkool) leven langer. Wist je trouwens dat broccoli Barack Obama’s favoriete eten is?

4. Een tweeling maakt je ouder!

Moeders die een tweeling krijgen kunnen genieten van een langere levensduur. Uit onderzoek blijkt dat moeders van tweelingen fysiek sterker zijn en meer energie krijgen. 5. Eet walnoten!

Elke dag een handje walnoten zorgt voor smallere heupen, een lagere BMI en een 45% lagere kans dat je vroegtijdig doodgaat. Geen slecht idee, dus.

6. November baby! Onderzoekers bestudeerden de gegevens van zo’n zes miljoen mensen. Wat bleek? Mensen die in november geboren zijn leven langer!

7. All in the family Een gezin is goed voor je gezondheid. Kinderen verlagen jouw kans op ziektes zoals kanker en hartkwalen. Maar zorg er wél voor dat je er precies twee krijgt. Want bij één of drie kinderen is dat voordeel weer helemaal verdwenen. 8. Altijd blijven lachen… Israëlische onderzoekers hebben het karakter van 243 oudjes in kaart gebracht. ‘Vaak en veel lachen’ bleek de grootste gemeenschappelijke deler te zijn.

9. Appels met peren vergelijken! Onderzoek wijst uit dat vrouwen met een peervormig lichaam tot 9,5 jaar langer leven dan een vrouw met een appelvormig lichaam.

10. Lekker thuis voor de buis?

Mensen die veel televisie kijken leven gemiddeld 4,8 jaar korter.


bottom of page